Cum montezi un tablou canvas?

Alegerea unui tablou nu poate fi la întâmplare, aşa cum nici poziţionarea lui nu poate fi oriunde. În funcţie de detaliile atent studiate, tablourile pot reprezenta o sursă de inspiraţie pentru tine şi un echilibru pentru designul interior.

Primul sfat este ca montarea tabloului canvas să nu se facă pe același perete cu peretele pe care se află fereastra. În timpul zilei, orice tablou nu poate fi scos în evidenţă din cauza luminii naturale care inundă camera, astfel că nu este cea mai înţeleaptă decizie să montezi un tablou tocmai acolo.

Al doilea sfat este dacă ai un perete mare și gol să îl folosești pentru amplasarea tabloului

În funcție de dimensiunea peretelui alege și dimensiunea tabloului, poți să te joci folosind mai multe tablouri canvas mai mici pentru a face un perete multicanvas  sau poți alege un tablou mai mare pentru a ieși în evidență. În cele mai multe cazuri unde există un perete mare și gol un tablou mai mare este o soluție mai bună :). Tablourile canvas pot avea o temă anume sau pot avea o poză de familie care pur și simplu ar ține familia mai aproape.

Agață tabloul în funcție de vizibilitate, nu alege să pui un tablou prea jor ori prea sus pentru că în felul ăsta nu te vei putea bucura de peisajul sau mesajul din tablou.

În funcție de peretele avut în casă ai nevoie de:

  • Perete din beton: bormașină, șpiral, holșurub și diblu
  • Perete din cărămidă: bormașină, șpiral, holșurub și diblu
  • Perete din BCA: bormașină, holșurub
  • Perete din rigips: șurubelniță, holșurub, diblu de rigips 

După caz, recomandăm folosirea unui boloboc pentru poziționarea tabloului drept indiferent de peretele avut.

Mai jos lăsăm câteva filmulețe ce te vor ajuta să poziționezi căt mai bine tablourile canvas:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *